Innovatív napelem

Az innovatív napelemek segítenek abban, hogy otthona környezetbarátabb és fenttarthatóbb legyen. Vállaljuk az innovatív napelemeknek a beszerelését, a teljeskörű kivitelezését. Többféle napelem típus érhető el nálunk. Keressen fel minket bizalommal.

Innovatív napelem

Az innovatív napelemekkel otthona fenttartható, környezetbarát lesz, ráadásul a villanyszámláknak a költsége is jelentősen leredukálódik. A napelem kivitelezés összesen egy nap alatt végbe tud menni. Ha napelemet szeretne, akkor fontos megemlíteni, hogy az előtte lévő engedélyeztetési eljárás sokáig tart, így időben el kell kezdeni.

Ha napelemet szeretne otthonába, akkor az első lépés (a kapcsolatfelvételt követően) az, hogy kiszálljuk Önhöz egy helyszíni felmérésre. Ez egy kihagyhatatlan lépés. Mi történik egy ilyen helyszíni felmérés során? A felmérést végző kollégánk megnézi a tető tájolását, a dőlésszöget, a statikai állapotot, az árnyékoló tényezőket. Megnézi, hogy az épületnek milyen az elektromos hálózata, a beépítendő anyagok mennyiségét és megállapítja, hogy az inverter hol helyezkedjen el. A folyamatokban természetesen Ön is részt tud venni, döntés nem történik Ön nélkül.

Az előzetes helyszíni felmérés rendkívül fontos. Ha nincs rendesen megvizsgálva az ingatlan, akkor könnyedén megtörténhet, hogy egy rossz tájolású vagy rossz dőlésszögű napelem rendszer kerül beszerelésre, így nem fogja hozni a várt eredményt. Fontos megvizsgálnunk azt is, hogy mennyi és milyen fa van a közvetlen közelben, hiszen a nagy lombkoronájú fák letudják árnyékolni a napelemeket, amelyek így nem lesznek hatékonyak. További információkért kérjük keresse fel az Innovatív napelem weboldalunkat.

Innovatív napelem

Innovatív napelem kivitelezés

Maga a kivitelezés összesen egy napba telik. A reggeli órákban megérkezünk, és legkésőbb sötétedésig, de befejezzük a napelemnek a kiépítését. Biztonságosan rögzítjük a napelem modulokat a tartó szerkezetre, beszereljük az invertert a kapcsolókkal, valamint a kábelezést is elvégezzük. Ezt követően azonban még nem lehet egyből használni a készüléket. Ha elkészültünk, akkor jelentünk a szolgáltató felé, majd a szolgáltató elvégzi az oda-vissza mérő villanyórának a felszerelését, és szerződést köt a hálózatra való betáplálásról.

Azonban ha ezek a folyamatok végbe mennek, akkor már kész is a rendszer áramot termelni. 

Innovatív napelem használata télen

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon a napelemeket lehet-e használni télen, tekintve, hogy télen radikálisan kevesebb a napsütéssel eltelt órák száma. Fontos kiemelni, hogy ilyenkor is süt a nap, természetesen a készülék ilyenkor is termel energiát, de nem olyan mértékben, mint nyáron.

Nyáron a készülék képes rengeteg energiát termelni, így ebből az energiából bőven marad télire. Az ideális dőlésszög kialakításának hála a lehullott hó nem sokáig marad rajta a napelemen, így nem tudja sokáig árnyékolni. A szolgáltatónál érdemes az éves elszámolást kérni, hiszen így jön ki a legjobban, tekintve, hogy nyáron túltermel, télen pedig kevesebbet termel a készülék. További információkat találhat a téli napelem használatról az Innovatív napelem működése télen cikkünkben.