Napelem kivitelezés

A napelem rendszerek kivitelezését vállalja cégünk. Olvassa el a részleteket, hogy hogy történik a napelemnek a beszerelése, hogy miből tevődik össze a napelemes rendszer, illetve azt, hogy jelenleg milyen pályázatok érhetőek el.

Napelem kivitelezés

Cégünk vállalja a napelem kivitelezést. A napelem kivitelezésnek az egyik legfontosabb momentuma az előzetes helyszíni szemle. Ezt cégünk ingyenesen elvégzi, nem számítunk fel ezért extra költségét. A helyszíni felmérés során a felmérést végző szakember megállapítja a tetőnek a tájolását, az árnyékmentességet, felméri, hogy mennyi beépítendő anyagra lesz szükség a kivitelezéskor, és meghatározza Önnel együtt az inverternek a helyét.

Ha ismerjük ezeket az adatokat akkor tudunk Önnek árajánlatot tenni. Ha elfogadja az ajánlatunkat, akkor elkezdjük a kivitelezést. A napelem kivitelezése önmagában csak egy nap, azonban az előtte lévő és az utána lévő engedélyeztetési folyamat hosszú. De természetesen ebben is segítünk Önnek. Keressen fel minket, vagy olvasson további részleteket a napelem kivitelezés weboldalunkon.

Napelem pályázat

Napelem pályázatra magánszemélyek is pályázhatnak. Jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás a telepítésre. Jelenleg egy kedvező, 0%-os kamatú hitel érhető el a lakosság számára. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, és 10% önerőre van szükség. Ez nagy segítség azoknak, akik nem rendelkeznek a napelem rendszernek a teljesárával. További részleteket tudhat meg a Napelem pályázat oldalunkon.

Napelem kivitelezés

Napelemes fűtés

Ha az áramellátásról gondoskodik a napelemünk, akkor gondoskodhat a fűtésünkről is. Ehhez az kell, hogy elektromos fűtésre váltsunk. A napelemes rendszert már az elején meg lehet úgy tervezni, hogy a fűtést is megtudjuk oldani napenergiával. Elektromos fűtési megoldások közé tartozik a klíma, az infra panel, a NOBO panel, az elektromos kazán, stb.

Az elektromos fűtés lehet kiegészítő fűtés is, de akár ki is válthatjuk a teljes fűtési rendszerünket. Ha a klímát választjuk, akkor nem csak, hogy a téli hideget orvosoljuk, hanem nyáron is kellemes meleget tudunk teremteni. Egy helyszíni konzultáció során segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő módszert. A napelemes fűtés oldalunkon további részleteket is olvashat.

Napelem elhelyezés

A napelem egy gyűjtőfogalom, maga a napelemes rendszer sok-sok apró részből áll. Bemutatjuk ezeket, majd azt is, hogy ezek hol helyezkednek el egy rendszerben. A napelem rendszernek az egyik leglátványosabb eleme a modul. Ez az, amit meglátunk a tetőn először, lényegében köznyelven ezt is hívjuk napelemnek. A modul hogyha napsütéssel érintkezik, akkor a napenergiából egyenáramú villamos energiát képez. Minél több napelem modult építünk be annál nagyobb lesz a teljesítmény. Alapvetően három típus van, az amorf szilícium napelem, a monokristályos napelem és a polikristályos napelem. 

Fontos rész a tartószerkezet. A tartószerkezet egy masszív, erős szerkezet, amely garantálja, hogy 25-30 éven keresztül ott fogja tartani biztonságosan a napelemet. Szélsőséges időjárási körülmények között is biztonságosan tartja a helyén a napelemet. Fontos az inverter, hiszen az áramátalakító berendezés. A napelem egyenáramot termel, amelyet az inverter alakít át váltakozó árammá. Az inverter a napelem rendszernek a lelke. A napelem rendszernek kevésbé érdekes része a kábelek és a csatlakozások. Itt speciális kábelekről van szó, amelyek a napelemes paneleket kötik össze a napelem inverterrel. 

Napelem kivitelezés