Napelemes fűtés

Napelemes fűtés – Egy napelemes rendszer segítségével könnyen kitudjuk váltani a korábbi, elavult fűtésrendszert, ezáltal pedig egy modern, fenttartható rendszert hozunk létre. Az elektromos fűtésrendszer sokféle lehet, tekintse meg weboldalunkat!

Napelemes fűtés

A napelemes rendszerek képesek arra, hogy a fűtést is ellássák. Ez hogy lehetséges? Úgy, hogy a fűtésrendszer teljesen át van alakítva egy elektromos fűtésrendszerré. Ez lehet infrafűtés, klíma, padlófűtés, norvég panelek – bármi, ami elektromos. Érdemes a napelemes rendszerrel együtt kialakítani az új fűtésrendszert is.

Az új fűtésrendszer kiválasztása során figyelembe kell venni az ingatlan tulajdonságait, valamint az egyedi igényeket. Azonban garantálható, hogy egyik megoldással sem fog rosszul járni, bármelyiket is válassza. Hosszú távon jelentős mennyiségű pénzt lehet spórolni azzal, hogyha sem a villanyszámlára, sem a fűtésszámlára nem kell költeni. További részletek a Napelemes fűtés weboldalunkon!

Elektromos fűtés

Az elektromos fűtés választása esetén többféle lehetőség közül tudunk választani. Az egyik ilyen a hőszivattyú. Ez hazánkban még nem épp elterjedt, de külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A hőszivattyú a házat körülvevő természetből nyeri a hőmérsékletet, amelyet elszállít egy hűvösebb helyre.

A hőszivattyút lehet használni hűtésre is és fűtésre is. A hőmérsékletet levegőből, talajvízből, földből tudja kinyerni. Fontos tudni, hogy a talajvíz használatához engedélyre van szükség. Lejjebb görgetve olvashat részletesebben az infrafűtésről és a klímáról. Van lehetőség még padlófűtésre is. Itt több opció van, például használhatunk elektromos kazánt, vagy fűtőszőnyeget. Vannak még a norvég NOBO panelek, amelyek egy speciális kialakítású készülékek, kerámia fűtőbetéttel. Hangtalan, energiatakarékos működés. Nincs benne levegőkeringetés, hiszen a fizika törvényeire alapszik, miszerint a meleg levegő felfele száll. Ezt már nem csak termosztáttal, hanem okostelefonnal is lehet működtetni. További részletek az Elektromos fűtés oldalon.

Napelemes fűtés

Infrafűtés

Az infrafűtés a többi fűtésrendszerek között egy különleges megoldás. Az infrafűtés hatása a legjobban a nap általi meleghez hasonlítható. Alacsony a kibocsájtott elektroszmog a többi készülékhez képest. Energiatakarékos, tökéletesen képes mindent felmelegíteni, és nem tűzveszélyes.

Termosztáttal könnyedén szabályozható, bármilyen burkolat alá helyezhető. Az infrafűtést könnyedén megtudjuk oldani napelemmel, a beszerelést követően karbantartást soha nem fog igényelni (szemben a klímával vagy a kazánnal). Megbízható, hosszú élettartamú. További részleteket az Infrafűtés oldalunkon találhat. 

Napelem és klíma

A napelem és a klíma összekapcsolása Magyarországon egyre népszerűbb. Ez egy egyszerű és jó módja annak, hogy télen a fűtését, nyáron pedig a hűtését biztosítsa. Egyben a kettő ez a készülék, ráadásul a klímák tekintetében ma már rendkívül széles a termékkínálat, így szinte nem is kell kompromisszumokat kötni. Jó döntés ezt választani, hiszen ha a klíma meghibásodik, akkor olcsóbb és egyszerűbb a javítás, csere mint a többi megoldás esetén. További részletek a Napelem és klíma oldalon.

Fűtéskorszerűsítés

Az elavult fűtésrendszerek magukkal hordozzák a magas fűtésszámlát és a bizonytalanságot, hogy vajon mikor hibásodik meg a készülék. Jó megoldás az, hogyha a fűtéskorszerűsítés során a gázkészüléket lecseréli egy elektromos készülékre. Előnye, hogy nem kell kéményt átalakítani (a kondenzációs gázkazánoknál ez kötelező), nincs szükség nagy bontásokra, átalakításokra, nem kell gáztervet készíteni, nem kell a szolgáltatóra várni, ráadásul a környezetet sem szennyezi és használja ki olyan mértékben, mint a gázkészülékek.

Ha az elektromos fűtés által igényelt energiát magunknak termeljük meg egy napelem rendszer segítségével, akkor évtizedekre elköszönhetünk a magas villany-, és fűtésszámlától. További részletek a Fűtéskorszerűsítés oldalon.

Napelemes fűtés